LES PERSONES I ENTITATS

Qui fa possible Malatosca Surroca

PENDENT D'ACTUALITZAR

El municipi d’Ogassa, adscrit a la província de Girona, està al bell mig de la comarca del Ripollès. Limita amb els pobles de Ribes de Freser, Pardines, Vilallonga de Ter, Camprodon, Sant Joan de les Abadesses, Ripoll i Campdevànol. El seu caràcter totalment muntanyós fa que la seva altitud respecte al nivell del mar oscil·li entre els 2.035 m -si som al cim del Taga- i els 800 o 900 m -si som a les fondalades que hi ha a la part baixa del municipi-. Al voltant de la seva conca carbonífera s'hi va desenvolupar l'activitat de mines d'aquest mineral, cimenteres, i va ser clau per a l'arribada del ferrocarril al Ripollès.

El municipi de Sant Joan de les Abadesses (53,6 km²) limita al nord per una petita franja amb Camprodon, al nord-est amb Sant Pau de Segúries, a l'est amb la Vall de Bianya (Garrotxa) i al sud-est amb Riudaura (Garrotxa). Al sud confronta amb Vallfogona de Ripollès i d'aquí fins al sud-oest amb Ripoll. Tota la part compresa entre el sud-oest i el nord limita amb Ogassa. Com moltes altres poblacions riberenques, amb el riu Ter, la vila va conèixer la industrialització amb la construcció de diverses fàbriques tèxtils que aprofitaven la força de l'aigua. El poble també va ser pioner en la fabricació del ciment, ja que l'introductor d'aquest material a la península Ibèrica va ser un santjoaní. L'arribada del ferrocarril va fer que Sant Joan fos un punt neuràlgic al nord de Catalunya.

Malatosca Surroca ha estat possible gràcies al suport de la Diputació de Girona. Gràcies a diverses subvencions que ha concedit l'ens, ha estat possible arrancar el projecte.

Un grup de voluntaris i voluntàries d'Ogassa varen fer possible, gràcies a la seva dedicació altruista, la recuperació de l'antiga "fàbrica de pans" i la seva conversió en museu. També treballen per la recuperació i la conservació de la memòria del passat miner del poble.

Avís legal · Política de Privacitat · Política de Cookies · Contacte

Malatosca Surroca és un projecte conjunt dels ajuntaments de Sant Joan de les Abadesses i d'Ogassa.

Web dissenyat per Dinàmic Enginy amb la creativitat gràfica de Barbarroc